Zářijové promonovinky – Autoruleta a F1 na návsi

Zahráli byste si se svým autem ruletu? Nebo zúčastnili byste se focení erotického kalendáře. To všechno jsou věci, které musí zvládat soutěžící v německých a rakouských rádiích. Promo manažeři si zase vymsleli spoustu nápadů, jak prodat svoje rádio.

Autoruleta

Velkou Autoruletu hrají od 11. září posluchači rádia R.SH. Vítěz se může těšit na novou Hondu FR-V v hodnotě přes 24 tisíc euro. O auto bude ve finále nakonec soutěžit 37 kandidátů. Právě tolik je políček na ruletě. Finalistou se může stát každý posluchač-řidič, který bude za jízdy poslouchat R.SH a dívat se do zpětného zrcátka. Moderátor Mäd Mäx bude jezdit autem po silnicích Šlesvicka-Holštýnska. Zařadí se za nějaké auto a řidiče přes éter vyzve, aby zajel na nejbližší parkoviště. Pokud řidič této výzvy uposlechne (pokud ji vůbec uslyší), dostane tiket a může se zúčastnit finále. Tímto způsobem se rozdělí celkem 36 parkovacích míst. To poslední, třicáté sedmé dostane jeden šťastlivec, který se přihlásil přes internet. Tam je krásná animace, na které je znázorněná i Autoruleta, kterou si tady každý může zahrát.

A jak že bude ta Autoruleta probíhat?  V rámci oslav sta let sponzora soutěže (Itzehoer Versicherungen) se 8. října na stadionu v Itzehoe zaparkuje 37 aut. Ty budou stát v kruhu podobně jako políčka na ruletě. Mäd Mäx pak vezme svého Smarta, který bude mít v nádrži jen kapičku benzínu a bude jezdit jako kulička kolem zaparkovaných aut. Novou Hondu vyhrává ten, u koho  dojde Mäd Mäxovi benzín a zastaví.

Formule 1 na návsi

Soutěže obcí o koncert uspořádaný rádiem nemají jen v Německu ale také v Rakousku. Tady tento formát převzalo největší komerční rádio Kronehit. V obci Sigmundsherberg museli uspořádat závody Formule 1. Velké ceny Sigmundsherbergu se zúčastnilo 17 vozů z krabiček od mýdla. Chybět nesměla zastávka v boxu, kde nechyběly ani hezké ženy. Celou akci měl na povel starosta obce Franz Göd. O občerstvení se postaral hostinec Göd, který veškerý svůj zisk věnoval organizaci Ich und Ich, která podporuje postižené lidi.

Obec Kirchberg musela zase pro změnu nafotit a vydat vlastní erotický kalendář. Na každý měsíc dostali obyvatelé zadaný motiv. Celkem tak šlo o dvanáct fotografií. Na jedné fotce byly obyvatelky Kirchbergu v bikinách na pláži, na další zase pánové v kožených kalhotách jen do půl těla a na jízdních kolech. U toho nechyběl ani starosta Willibald Fuchs. S prací na kalendáři se začalo ráno a odpoledne už byl nafocen i vytištěn.

Pilotem s Oldie 95

Pilotní výcvik za deset tisíc euro dostane jeden vylosovaný zájemce z řad posluchačů rádia Oldie 95. To i po celý týden zve do ranního vysílání experty z letecké školy, kteří hovoří o kurzech létání. O tom, kolik takové kurzy stojí, co je potřeba se naučit, jaká jsou potřeba lékařská vyšetření a nebo na jakých strojích se létá. Ze zájemců, kteří se přihlásí na internetu se pak vylosuje jeden, který dostane jako výhru pilotní kurz.

Boty na doživotí

I veřejnoprávní rozhlas se může pochlubit zajímavou soutěží, Poukázku, která opravňuje nakoupit každý rok v obchodech Görtz boty za 250 euro, můžou posluchači stanice hr3. Soutěž Hör mal Schuh (Poslouchej botu) spočívá v tom, že moderátoři ve studiu vystepují známé hity. Kdo je pozná, dovolá se do studia a řekne jméno písně a interpreta, má poukázku v kapse.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .