Český rozhlas Plzeň změnil vysílací schéma – přibylo folklóru

Posluchači Českého rozhlasu Plzeň mohou ve vysílání narazit na nové pořady. Zajásají především příznivci folklóru, dechovky, country a folku, které mají své místo na nejúspěšnějších regionálních stanicích Českého rozhlasu v Brně a Českých Budějovicích. Do vysílání se také vrátil oblíbený pořad Světem vážné hudby. Druhá nejposlouchanější stanice na západě Čech od září pozměnila svůj program.

Je tomu zhruba půl roku, co se desítka regionálních studií ČRo a mezi nimi i tato stanice zapojila do projektu společného regionálního vysílání – tzn., že od 21ti až do 5ti hodin každý den vysílají společný program, který zaštiťuje ČRo Brno. Výjimku měly pouze dvě stanice ČRo Olomouc a ČRo Plzeň, které se přepojovaly až ve 22 hodin. Po přechodu ze 24ti hodinového vlastního vysílání již nebylo ve schématu místa pro některé pořady – například úplně vymizel alternativní pořad především pro mladé Bez filtru, ale místo musel uvolnit i velmi oblíbený pořad Světem vážné hudby.

ČRo Plzeň ale po čase vyslyšel četná posluchačská přání a pořad Světem vážné hudby se vrátil do víkendového vysílání – vždy od 21:30 do 22:00. Ovšem hodina klasiky týdně posluchačům nestačila a tak se programové vedení rozhodlo od září pořad Světem vážné hudby vrátit do léta zaběhnutého původního času. Vysílá se tedy každý všední den od 22ti do 23ti hodin. ČRo Plzeň se tak stal regionální stanicí s nejdelším vlastním programem (vyjma Reginy, která vysílá vlastní program celý den).

Vážná hudba ale není jedinou zářijovou změnou. „Dechovka a folklor patří k oblíbeným hudebním žánrům v našem vysílán, obzvláštěu cílové skupiny nad padesát let. Proto jsme se rozhodli vyjít vstříc posluchačům a zařadit tyto žánry do vysílání i o víkendu, doposud je mohli slyšet jen ve všední dny…“ řekl pro MF DNES šéfredaktor stanice Pavel Maršát.

Dechovku mohli doposud lidé najít ve všední dny od 13ti hodin, s novým školním rokem si přijdou její vyznavači i v sobotu od půl páté odpoledne. Stejný čas v neděli připadá nově folklórnímu pořad „S Plzeňáky za folklórem“, který má jinou podobu, než dosavadní všednodenní večerní Špalíčky. „Moderovat jej budou Michaela Vondráčková a Jan Markup a podílet se na něm bude i Jaroslav Krček“, dodal Pavel Maršát. I program hned po nedělním folklóru dostal jinou tvář.

Do vysílání se totiž vrací i hitparáda zaměřená na coutry, folk a trampskou hudbu nazvaná Západočeská lokálka, ukázky písní a návody na hlasování jsou k dispozici i na webových stránkách ČRo Plzeň. ´Tento pořad najdou posluchači v programu každý sudý týden – bede se totiž střídat s dosavadními Hudebními novinkami týdne.

Takže si to nakonec shrňme: Světem vážné hudby – každý všední den 22 až 23 hodin, víkend 21:30 až 22 hodin. Dechovka nově i sobotu od 16:30. Folklór v neděli od 16:30. A country hitparáda Západočeská lokálka v neděli od 17ti hodin.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .