Televize Prima nasazuje na pondělní večery pořad Ano, šéfová!. Tentokrát budou restauracím pomáhat Jitka Pagana se synem Santem. Převzali pomyslnou štafetu po Šéfovi Zdeňku Pohlreichovi, který českou gastronomii posunul o pořádný kus dopředu.
Zdeněk Pohlreich končí na vlastní žádost
Náhrada za obdobně zaměřený pořad Zdeňka Pohlreicha bude mít premiéru v pondělí 12. listopadu (dnes) v 21:30 hod. Jitka a Santo se budou věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům.
„Šéf je v téhle zemi jenom jeden. Zdeněk Pohlreich udělal pro náš obor ohromný kus práce a my se budeme snažit pokračovat v jeho stopách, i když půjdeme trochu jinou cestou,“ říká Santo Pagana.
Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím a hospodám, ale budou také moci nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna.
„Jitka se Santem jsou především výtečná dvojice. Mají k sobě blízko, vždyť je to máma se synem, ale přitom jsou tak rozdílní. Jitka je pragmatická, ostrá a ironická, Santo je vtipný, hodný a empatický, oba dva milují svůj obor a nedokážou pochopit, když to někdo fláká, nebo nedejbože je dokonce schopen vařit blivajzy. Zdeněk Pohlreich byl sám voják v poli a neměl před kamerou parťáka, který by mu oponoval, nebo jej naopak podpořil. A to se v konceptu s dvojicí Jitka & Santo mění: divák tak vidí, že měnit restaurace k lepšímu lze i v jiskřícím dialogu,“ říká o pořadu Vít Klusák, režisér a producent společnosti Hypermarket Film.
Rádio Samson končí i nekončí, na FM frekvencích chce přinést nový program
Rádio Samson ukončilo své vysílání v pásmu FM. Původně se předpokládalo, že provozovatel toto pásmo úplně opustí. Nyní se však hodlá ucházet o novou FM licenci, kde nabídne jiný program.
....Prima angažovala novou dvojici do gastronomické show
„Spousta restaurací nefunguje ne proto, že by se lidé nesnažili, ale prostě a jednoduše proto, že neví, jak se to má dělat. Chceme se zaměřit nejen na jídlo, ale i na to lidské, což je podle mne stejně důležité,“ říká o novém pořadu Jitka Pagana.
Během šesti premiérových dílů čeká diváky návštěva restaurace v Ostravě s dost svérázným kuchařem nebo motorest v malé vesničce v pohraničí, který bojuje o přežití. Rodinné duo zavítá i do podniku na břehu Lipna, kde vládnou dvojčata, do staročeské restaurace v Praze v historickém zemanském dvoře nebo do příliš moderní valašské restaurace.
„Jsem takovým gastronomickým rádcem, předávám dál, co jsem se sám naučil. Jde vlastně o koučink. Já mám hlavu plnou vizí a nápadů, mammá zase po letech praxe ví, co funguje, a co ne. Dynamika mezi námi dokáže, doufejme, vehnat lidem vítr do plachet,“ představuje svou roli v pořadu Santo Pagana.
Na první díl nového pořadu se diváci mohou těšit už 12. listopadu ve 21.30 na Primě.